utorak, 6. prosinca 2016.

Zauzmite se za sebe, napokon!

Zauzmite se za sebe, napokon!


Oduvijek ste sramežljiva osoba koja nema dovoljno hrabrosti izreći ono što misli ili se pak za sebe zauzeti nego se, eto, priklanja većini premda se s tom većinom zapravo uopće ne slaže. Imate li osjećaj kako druge osobe upravljaju s vama i nameću vam svoje mišljenje, a vi nikako da izustite NE, ja to ne želim ili NE, ja se s tim uopće ne slažem? Ako ste se prepoznali u prethodnome, zasigurno imate problema sa samopouzdanjem, ali postoje načini kako ga steći i to dakako – vježbom, koja vam pomaže da se oslobodite i aktivno poduzmete korake prema ostvarenju svojih ciljeva bez straha. Napravite za sebe i svoju bolju budućnost neke od ovih stvari.

Biti samopouzdan, a opet pažljiv!

Samopouzdani ljudi pažljivo slušaju druge sugovornike, nikako ih ne prekidaju. Ono što je osobito bitno za svaku osobu jest podnijeti kritiku. Samopouzdane osobe odlično podnose kritiku jer smatraju da svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne doživljavaju to kao kraj svijeta jer ne ovise o tuđem mišljenu i prihvaćanju. Pored takvih osoba i drugi se osjećaju ugodno i opušteno.

Stoga vam donosimo nekoliko savjeta kako izaći iz svoje ljušture i napokon se nametnuti tako da vas i drugi čuju:

zauzmite se za sebe

Tehnike za čvrst stav:

– Uvijek pozitivno govorite o sebi.
– Očuvajte pozitivan stav i klonite se osoba koje odašilju loše vibracije i oduzimaju vam energiju ogovarajući.
– Budite sami sebi najbolji prijatelj.
-Iz pogrešaka učite, nemojte si zbog toga stalno nabijati osjećaj krivnje.
-Ne sumnjajte u svoje sposobnosti bez obzira na to što vam drugi kažu.
– Poštujte druge jer će tako drugi poštivati i vas.

Kako moliti nekoga za uslugu?

Kada trebate uslugu, budite kratki, objasnite svoj zahtjev, ne morate se ispričavati što tražite uslugu, već bolje svojom pričom moralno obvežite osobu da vam pomogne.

zauzmite se za sebe

A kako pitati za oprost?

Ako se vaše ponašanje odnosi na okolnosti koje su izvan vaše moći, bit će prihvaćeno s mnogo više naklonosti nego isprika koja spominje samo one razloge na koje ste mogli utjecati. Ako situacija nije bila izvan vaše moći, isključivi procjenitelj vlastitih osobina i ponašanja ste vi sami.

Ako želite dati kritiku…

Prije kritike izgovorite nešto lijepo, kritizirajte postupak, a ne osobu, dajte joj do znanja da ste vi uz nju usprkos svemu.


0 komentari:

Objavi komentar