utorak, 6. prosinca 2016.

Rasprodaje – trikovi za pametniju kupnju

Rasprodaje – trikovi za pametniju kupnju


Ljetne rasprodaje su započele. Iako kod nas termin rasprodaje ne znači isto što i u većim gradovima i državama, ipak možete naći korisne komade odjeće i obuće za nešto povoljniju cijenu. Međutim, ono što se često dogodi jest to da se na rasprodajama jednostavno – izgubimo. Prođite kroz nekoliko naših savjeta kako bi ste ovo ljeto što bolje iskoristili svoj novac.

Temelj rasprodaje – dobra priprema

Uzmite papir u ruke i odvojite sat, dva za popisivanje. Rasprodaje su vrijeme kada nam niske cijene zavrte glavom, pa kupimo brdo nepotrebnih stvari. Otvorite svoj ormar i dobro pogledajte što najčešće nosite. Što vam je zaista potrebno? Postoji li nešto što želite kupiti, a dosad vam je bilo skupo? Te stvari napišite na list papira i spremite ga kada budete išli u šoping. Taj komadić papira spasit će vas uzaludnog troška.

Istražite rasprodaje

Napravite istraživanje. Pogledajte kakva sniženja nude vama interesantni dućani. Istražite koliko su određeni artikli koštali prije sniženja kako bi ste mogli procijeniti isplati li vam se ta investicija. Uvijek možete uzeti dan za razgledavanje. Slikajte stvari koje vam se svide. Kada dođete kući pogledajte slike i što je najvažnije, svoje odluke prespavajte. Ujutro ćete racionalno odlučiti što vam je zaista potrebno.

ljetne rasprodaje istraživanje

Kontrolirajte se

Rasprodaje zaista znaju biti velike ne određene komade odjeće i obuće. To nas ponekad povuče, pa kupimo nešto što realno ne bismo kupili da nije 50% sniženo. Kontrolirajte se i razmišljajte prilikom kupovine. Biste li kupili tu istu stvar da nije na sniženju? Treba li vam to zaista i kako ćete kombinirati? Ako je na sve odgovor da, imate jackpot. Ipak, ako i niste sigurni u svaki svoj odgovor, radije prošetajte još malo.

Što je dobro kupovati na rasprodajama?

Klasični komadi odjeće su izvrstan odabir. Oni će uvijek naći svoje mjesto u ormaru, ali i na vama. Crna haljinica, baloner, sako ili bež salonke sigurno nisu pogreška. Remen, torbica i klasični komad nakita nosit ćete cijele godine. Ljetne rasprodaje su pravo vrijeme za kupovati upravo ljetnu odjeću. Ono što većina nas radi je kupovina za nadolazeću sezonu. Oduprite se ovom iskušenju. Kupite radije kupaći kostim i sandale za ovo, ali i iduće ljeto. Ljetne rasprodaje uglavnom znače sniženje ljetnog asortimana iako ponekad na njima možete „uloviti” i pokoji zimski komad. Ono što se svakako isplati kupiti je nešto što već duže vrijeme želite upecati. Radije kupite one skuplje cipele koje vam se sviđaju nego suknju za koju niste sigurni kako vam stoji.

ljetne rasprodaje klasika

Sve probajte

Kada kupujete na rasprodajama često se odjeća koju ste kupili ne može zamijeniti. Stoga probajte sve prije nego stavite na kasu. No, redovi ispred kabina znaju biti kilometarski. Stoga, za rasprodaje se obucite pametno. Neka to bude haljinica ili uske traperice i lagana majica. Bilo što što će vam omogućiti da preko toga probate drugu odjeću.

Povedite asistenta

Najbolje da to bude prijateljica jer svi znamo kako su muškarci strpljivi u dućanima. Povedite prijateljicu koja je iskrena i koja ima sličan smisao za modu kao i vi. Ona će vas najbolje savjetovati što vam stoji. Ako niste sigurni, neka prijateljica proba, pa da sagledate iz druge perspektive.

ljetne rasprodaje povedite asistenta

Rasprodaje su izvrsno vrijeme za obnoviti garderobu i pritom uštedjeti. Ljetni šoping najbolje je obaviti sredinom kolovoza. Tada su najveći popusti. Za kupnju odvojite dovoljno vremena, djecu pošaljite kod bake ili prijateljice kako ne bi ste kupovali u žurbi. Svakako uzmite kupone koje dućani često nude na rasprodajama. Mogli bi vam poslije zatrebati. Ako niste sigurni u neki odabir, radije prespavajte odluku i odlučite racionalno. Ponekad je taj novac bolje uložiti u nešto skuplje. Želimo vam dobru zabavu!

0 komentari:

Objavi komentar