četvrtak, 1. prosinca 2016.

Limun – snažan adut za njegu tijela

Limun – snažan adut za njegu tijela


Limun za njegu tijela

Umjesto da kupujete skupe maske za lice koje vas često ostave nezadovoljnima, napravite sami svoju masku ili piling od prirodnih sastojaka. Limun je jedan od vodećih prirodnih lijekova zbog svojih antiseptičkih i antibakterijskih svojstava. Spada u skupinu citrusa, a upravo zahvaljujući vrijednim sastojcima u njima, posebno udjelu vitamna C te eteričnim uljima, preporučljivi su za njegu tijela.

Prirode kiseline u limunu učnikovito uklanjaju mrtve stanica kože tako da nije iznenađenje što je upravo limun jedan od čestih sastojaka prirodnih pilinga i maski za lice. Izvrsne rezultate daje kod probema otvorenih pora, bora, masne kože, ispucane te obojene kože na rukama, kao i raznih lišajeva. U liječenju akni i mitesera daje najbolje rezultate.

Lice

Prirodni losion za proširene pore

Proširene i otvorene pore na licu zadaju vam probleme i narušavaju vaše samopouzdanje?

Jednostavno, uz pomoć limunovog soka, mrkve i krastavca napravite prirodni losion i stanite tome na kraj.

Potrebno:

Limunov sok: 100 grama

Mrkva: 20 grama

Krastavci: 50 grama

Postupak:

Limun iscijedite. Mrkvu i krastavac dobro izmiksajte i njihov sok dodajte soku od limuna.

Lice operite posebnim sapunom za akne i na suhu kožu nanesite dobiveni sok, tj. losion i pustite da djeluje pola sata. Operite mlakom vodom, a lice namažite pravim kantarionovim uljem.

Ovim losionom ćete ujedno ukloniti mitesere i koži osigurati potrebnu njegu. Upotrebljavajte ga svakog trećeg dana u periodu od mjesec dana i rezultati neće izostati.

Također:

Možete napraviti losion koristeći sok od limuna pomiješan s kokosovim uljem. Kokos će hidratizirati vašu kožu, dok će je limun očistiti i djelovati na akne.

Problematična T- zona:

Ukoliko imate problema s T–zonom, prije spavanjananesite sok od limuna na blaznicu i pustite da djeluje preko noći.

licelimun

Kosa

Problemi s peruti:

Uzmite 3 žlice soka od limuna i pomiješajte s malo maslinovog ulja te nježnim pokretima umasirajte na tjeme. Pustite da djeluje 20 minuta, zatim operite kosu svojim uobičajnim šamponom.

Za bijele zube:

Želite imati lijepe i bijele zube? Uz pomoć soka od limuna i sode bikarbone lagano iščetkajte zube i budite ponosi na svoj osmijeh.

Problemi lomljivih noktiju:

Krhke i slabe nokte tretirajte maslinovim uljem i sokom od limuna. Mješavinom lagano utrljajte na nokte i područje oko noktiju. Osim što ćete ojačati nokte, također ćete ukloniti i žute mrlje.

Za lijep dekolte

Primjetili ste prve znakove starenja na dekolteu ili ih jednostavno želite spriječiti, učinit ćete sljedeće. Pomiješajte jedan žumanjak, maslinovo ulje i sok od limuna te nježno umasirajte na kožu.

Potom obucite laganu pamućnu majicu i ostavite da djeluje preko noći. Rezultatom ćete biti ugodno iznenađeni.

                                                                                                                                                                   

0 komentari:

Objavi komentar