četvrtak, 1. prosinca 2016.

Izliječite akne prirodnim putem

Izliječite akne prirodnim putem


Je li vas ikada mučio problem akni? Vjerojatno je ovo pitanje suvišno kad se samo sjetimo tinejdžerskih godina, i borbe koju smo tada s aknama vodili.

Ako ih se očajnički pokušavate riješiti, morate se zapitati njegujete li pravilno vlastitu kožu. Akne predstavljaju upalni proces kojeg se nemoguće riješiti preko noći, ali postoji nekoliko stvari koje možete poduzeti kako biste poboljšali situaciju. Vrlo je važno da koristite provjerene tretmane, no prije nego što odlučite izdvojiti pozamašan novčani iznos, izliječite akne  prirodnim putem.

Led nam u tome može itekako pomoći. Posebno je koristan kod sužavanja raširenih pora. Kocku leda lagano prislonite na problematični dio lica i krvne žilice koje se nalaze ispod kože suzit će se, a s tim će se iritacija i crvenilo kože znatno smanjiti.

lice

Preporučljivo je nabaviti i vrlo ljekovito ulje čajevca koje djeluje protuupalno te se zbog toga koristi za zacjeljivanje problematične kože. Postoje brojne studije rađene na čajevcu koje dokazuju njegovu sigurnost u primjeni i dobar učinak za liječenje infekcija.Lijecenje-akni-prirodnim-putem-2

Lijecenje-akni-prirodnim-putem-2

Možda će vas ovo malo iznenaditi, ali sirovi krumpir itekako vam može pomoći u borbi protiv akni. Krumpir prvo očistite, zatim izrežite na tanke ploškice i prislonite na problematičnu i aknama zahvaćenu kožu. Nakon tretmana kožu lica nježno isperite.

Med je također izniman suborac protiv akni. Napravite jednostavnu masku od meda i cimeta i riješite se ovog gorućeg problema. U malu zdjelicu dobro izmiješajte tri žlice meda i jednu žlicu cimeta, nanesite na akne i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro dobro isperite lice.

Svakako isprobajte barem jedan od ovih prirodnih tretmana, pomoći će vam umiriti iziritiranu kožu lica i smanjiti upalni proces. Akne nipošto nemojte dirati ili istiskati  jer u protivnom postoji velika vjerojatnost da će vam ostati trajni ožiljci na koži.


Lijecenje akni prirodnim putem (3)


0 komentari:

Objavi komentar