subota, 26. studenoga 2016.

Zdravlje vaših grudi

Zdravlje vaših grudi


Zdravlje grudi

Kao u svemu, prevencija je ključ svega, ne kaže se uzalud – bolje spriječiti nego liječiti. Zato se ovog puta zapitajte što možete učiniti za zdravlje svojih grudi.

1.

Prvo i osnovno uključuje konzumiranje svježeg voća i povrća, čega se strogo treba pridržavati. Naime, istraživanja su pokazala da žene čija se prehrana sastoji od raznolikog voća i povrća, obolijevaju za 48% manje od raka dojke. Veliku zaslugu za smanjenje rizika od oboljenja ima kalij, pa marelice, banane, avokado, smokve i pasiranu rajčicu svakako ukomponirajte u vaš meni.

2.

Uzimanje prirodnog progesterona također djeluje kao zaštitno sredstvo u 80% slučajeva raka koji su hormonalno povezani.

3.

Pravilno disanje i obavezna tjelesna aktivnost, pa makar i hodanje. Neka kiša ne bude izgovor, postoje vježbe koje se mogu odraditi i kod kuće, čak ni kućanski poslovi poput usisavanja nisu na odmet.

4.

Pripazite na razinu selena, dokazano je da zemlje čije tlo sadrži velike količine selena imaju niži postotak oboljenja od ove zloćudne bolesti.

5.

Pazite da unosite dovoljno vode u organizam budući da kronična dehidracija doprinosi nastanku raka dojke. Dojkama je voda od velike važnosti, posebno ako je oboljenje progrediralo.

Samopregledom dojki jednom mjesečno nakon 20. godine od velike je važnosti.

Samopregled dojki jednom mjesečno nakon 20. godine ima veliku ulogu za rano otkrivanje bolesti.

6.

Dođete kući i osjetite olakšanje kada skinete grudnjak i usput vidite one crvene tragove. Što se zapravo dogodilo? Grudnjak je usporio protok limfe čija je uloga je izbacivanje toksina koji se u dojkama prirodno nakupljaju. Limfna drenaža je važna za zdravlje gudi, a upravo grudnjaci sa žicom sabotiraju ovaj proces, tako ih pokušajte nositi što rjeđe, dajte prednost mekanim grudnjacima, a doma ih nemojte nositi, radije se priklonite pamučnim topovima.

7.

Istraživanja su pokazala da jedna kapljica jodne otopine dnevno u čaši vode ima odličan učinak za zdravlje grudi.

8.

Jedan od glavnih krivaca za mnoga tegobna stanja – stres! Jako velika povezanost postoji između stresa i raka dojke, ako ga podnosite teško, pokušajte naučiti neku tehniku opuštanja ili pak radite ono što vam opušta tijelo i um, ne tratite vrijeme na živciranje, život je samo jedan i sastavljen je od vremena, zato ga ne tratite.

Ultrazvučnim pregledom dojki možete početi već nakon 25 godine. Mamografijom nakon 40. godine jednom u dvije godine te jednom godišnje nakon 50. godine


Ultrazvučnim pregledom dojki možete početi već nakon 25 godine. Mamografijom nakon 40. godine jednom u dvije godine te jednom godišnje nakon 50. godine 







                         

0 komentari:

Objavi komentar