subota, 26. studenoga 2016.

Prehrana prema krvnoj grupi A

Prehrana prema krvnoj grupi A


Prehrana prema krvnoj grupi A

Mnogima ova teorija zvuči suludo, ali krvna grupa predstavlja sami temelj postanka čovjeka.

Krvne grupe vezane su uz čovječanstvo od samog nastanka do današnjice, one su tu da nam otkriju tko su naši preci i kako je bilo živjeti u neko drugo vrijeme.

Krvna grupa A nastaje u vrijeme kada čovjek napušta život lovca i sakupljača te počinje s uzgojem hrane. Pojava krvne grupe A vezana je uz poljoprivrednu, neolitsku revoluciju, tj. vrijeme kada se počinje jesti hrana biljnog podrijetla. Fascinantno je kako i danas naš imunosni i probavni sustav ima svojevrsnu predispoziciju, toleranciju prema hrani koju su tada uživali naši preci.

Krvna grupa je jedan od glavnih čimbenika zdravlja jer je temelj imunosnog sustava. Antigeni krvne grupe određuju antitijela koja djeluju protiv štetnih djelovanja stranih tvari.

Veoma je važno znati za postojanje lektina, bjelančevina različitih svojstava koje imaju sposobnost aglutinacije što negativno utječe na krv. Lektini djeluju tako da prilijepe jedne organizme uz druge. Često lektini virusa i bakterija imaju osobine određene krvne grupe, tako su osobe te krvne grupe podložnije njihovom napadu.

Prehrana za krvnu grupu A je najbolji način za obnavljanje prirodne zaštite imunosnog sustava, uspostavljanja ravnoteže metabolizma te čišćenja krvi.

Karakteristike krvne grupe A

Osobe s krvnom grupom A reagiraju na stres dosta burnije od ostalih krvnih grupa zbog veće koncentracije adrenalina u tijelu. Puno više truda trebaju za kontroliranje stresa u odnosu na ostale krvne grupe. Također, osobe s ovom krvnom grupom osjetljive su na potrebe drugih ljudi.

Najprikladnija prehrana za krvnu grupu A jest vegetarijanska prehrana. Trebaju jesti hranu u što prirodnijem stanju, svježu, čistu i organsku.

Vegetarijanstvo će pripadnicima krvne grupe A ojačati imunosni sustav i spriječiti razvoj nekih uistinu ozbiljnih bolesti.

U nastavku donosimo popis namirnica za osobe s ovom krvnom grupom.

Nije slučajnost da mi je prvi izbor za opisivanje prehrane po krvnim grupama bila krvna grupa A, jer je i sama imam. Kada sam prije nekoliko godina uzela istražila povezanost krvne grupe i općeg stanja organizma te u tom kontekstu prihvatila smjernice, primijetila sam pozitivne promjene u mom zdravlju, osobito kod oslabljenog imuniteta.

             

                             

0 komentari:

Objavi komentar