petak, 25. studenoga 2016.

Zaustavite ispadanje kose

Zaustavite ispadanje kose

Ispadanje kose

Kod problema ispadanja kose prvo trebate ustanoviti je li problem zdravstvene ili nasljedne prirode.

Ukoliko je riječ o bolesti, obavezno se obratite liječniku, no ukoliko je naslijeđe u pitanju, nažalost, malo toga možete napraviti osim pomiriti se s činjenicom da rodbinsko stablo ne možete mijenjati.

Ipak, ne dajte se potpuno obeshrabriti jer iako ne možete potpuno zaustaviti, možete bar usporiti proces. O kojem god se slučaju radilo, trebate problem rješavati bez odgađanja, tek onda možete očekivati poboljšanje situacije.

Pripazite na prehranu, trebate svome tijelu osigurati dovoljan unos vitamina i minerala.

Također, što vam je više dosadno slušati, ali neizbježno je: Prestanite pušiti. Istraživanje je pokazalo da pušenje utječe na brzinu ispadanja kose. Stoga, ako uistinu želite nešto poduzeti, baciti cigarete je prioritetno.

Osim toga, vlasištu možete pripomoći biljnim pripravcima, ipak nemojte podcjenjivati prirodu.

Recept 1

Uzeti 20 žlica korijena žare koprive i staviti u litru vode. Dodajte pola litre voćnog octa te kuhajte 30 minuta. Nakon kuhanja ocijedite i tekućinom namažite vlasište svake večeri.

Recept 2

Za sprječavanje kao i izlječenje ispadanja kose, tjeme i korijen kose jednom tjedno masirajte ribljim uljem.

Recept 3

Uzmete 4 žlice kamilice i prelijte s pola lire kipuće vode i pustite jedan sat da odstoji. Nakon sat vremena, ocijedite i tekućinom operete kosu i masirate vlasište. Uz ovo je potrebno 2 puta tjedno prije spavanja namazati tjeme ricinusovim uljem.

kamilicakoz

Recept 4

Pojedite svak dan komadić kvasca, činite to duži period.

Recept 5

Nareižite četiri glavice crvenog luka i polijte malo vode. Pustite da odstoji 36 sati, istisnite vodu iz crvenog luka i procijedite. S tom tekućinom namažite glavu koristeći vatu. Glavu omotajte gazom, a postupak ponavljate koliko je potrebno.

Recept 6

U jednu litru proključale vode stavite 15 žličica nasjeckanog lista koprive te ostavite poklopljeno i maknuto sa štednjaka nekih 2 sata da stoji. Nakon dva sata mješavinu ponovno zagrijte pazeći pritom da voda ne proključa. Još jednom sklonite lonac s vatre te dodajte 5 žličica kamilice i pustite da odstoji 2 sata. Poslije je to potrebno procijediti, a u dobivenu tekućinu dodati 300 ml vinskog ocata i dobro promiješati. Losion koristite tako da svaku večer namažete kosu i dobro izmasirate tjeme.

kosaispada

Čičak

Čaj od svježeg čičkovog korijena je vrlo djelotvorno sredstvo za njegu kose i pospješuje njezin rast. Koristi se tako da se tjeme dobro opere čajem, a osim toga potrebno je i tri puta tjedno namazati čičkovim uljem.

Priprema čičkovog ulja: 1 šaka osušenog korijena reže se u sitne komadiće i prelije s malo alkohola. Poslije 6 – 8 dana dolije se toj mješavini 1/2 – 3/4 l ulja i ostavi 3 – 4 tjedna na toplo mjesto (protresti svaki dan). Da bi alkohol mogao ishlapiti, boca se ne zatvara čepom, nego probušenim papirom.

Protiv ispadanja kose priređuje se čaj od vode i octa (u jednakom omjeru; dnevno 2 puta utrljati na vlasište). Čaj od sjemenki je još ljekovitiji.

                                   

0 komentari:

Objavi komentar