ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Sočno i voćno: biskvitni kolač od jabuka



Orasi, jabuke i vanilija mnogima su sinonim za izvrstan zimski kolač i baza za razne ukusne poslastice.

Mi vam donosimo recept za sočan voćni kolač u kombinaciji ovih sastojaka.

Možete ga pripremiti kao desert uz fini obiteljski ručak, kao i za poslijepodnevno druženje uz topli napitak.

Sastojci:

Biskvit:

250 g agavinog sirupa
5 žlica mljevenih oraha
400 g T- 850 brašna
2 dcl ulja
1 žlica praška za pecivo
1 žlica burbon vanilije
1 sitno ribana jabuka
oko ¼  dcl sojinog ili običnog mlijeka
2 dcl soka od jabuke

Pomiješajte prvo suhe, pa onda tekuće sastojke i pecite 20 min. na 180 stupnjeva.

Nadjev:

Ogulite 3-4 kg jabuka i izrežite na tanke kriške. Skuhajte ih s dvije šake grožđica. Pospite po biskvitu i izravnajte.

Skuhajte griz od 1,5 L mlijeka, 300 g agavinog sirupa, 2 žlice burbon vanilije i 2,5 dcl integralnog griza.

Dodajte 50 g kokosovog maslaca. Kad se zgusne, prelijte ga preko jabuka.

Ostavite da se ohladi.






0 komentari:

Objavi komentar