ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Muffini sa šumskim voćem - mekani, hrskavi i ukusni zalogajčići



Muffini su postali dio brojnih obljetnica i proslava upravo zato što imaju sve što treba za jedan izvrstan kolačić – ukusni su, zanimljivog oblika, prilagođeni zalogaju.

Možete ih izraditi s bilo kojim omiljenim začinom ili sastojkom.

Jedna od tajni dobrih muffina je da ne pretjerate s miješanjem smjese.

Dovoljno je da promiješate sastojke dok se ne prožmu. Za razliku od drugih smjesa, ova ne mora biti glatka.

Lagano promiješanu mješavinu za muffine možete napraviti i ranije, do tri dana, te je držati u hladnjaku.

Sastojci: (za 24 muffina)

120 ml omekšanog maslaca
20 dkg smeđeg šećera ili drugo prirodno sladilo po želji
3,5 dcl mlijeka
4 šalice eko brašna (oko 1 kg)
2 čajne žličice cimeta u prahu
200 gr narezanih prženih makadamijskih oraščića
300 gr šumskog voća po izboru (može i zamrznuto)


Priprema:

Zagrijte pećnicu na 180°C.
U zdjeli pomiješajte maslac i šećer (ili med), dodajte mlijeko.
Pri laganom miješanju dodajte prosijano brašno i cimet u prahu.
Umiješajte oraščiće i voće (koje ste prethodno odmrznuli, ako nemate svježe).
Kalupe namažite maslacem i u njih stavite smjesu.
Pecite muffine u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta, dok ne dobiju blagu smeđu boju.


0 komentari:

Objavi komentar