Novogodišnji blagdani su prigoda za druženje i češće posjete dragih gostiju.
To su dani kada vrijeme možete potpuno posvetiti vašoj obitelji i prijateljima.
Dani su to koje provodite u spokoju i dobrom raspoloženju, obično uz razne delicije i slastice.
Stoga je važno napraviti kolače od prirodnih sastojaka koji će biti ukusni dodatak vašem zdravijem životu.
Isprobajte bezglutenske raspuknutiće kojima ćete uz vašu obitelj oduševiti i novogodišnje čestitare.
Sastojci:
• 200 g tamne čokolade
• 80 g kokosovog ulja
• 100 g kokosovog šećera
• 2 žlice chia sjemenki natopljenih u 4 žlice hladne vode
• 1 jušna žlica arome vanilije
• 50 g rižinog brašna
• 50 g kokosovog brašna
• 100 g bademovog brašna
• 1 jušna žlica kakaa
• 1 prašak za pecivo
• kokosov šećer za valjanje
Priprema:
Čokoladu otopite na pari.
U zdjelu za miksanje stavite rastopljenu čokoladu, dodajte kokosov maslac, kokosov šećer i ekstrakt vanilije, te sve sjedinite.
Zatim dodajte chia sjemenke koje ste prethodno natopili u vodi 10 minuta.
U posebnoj zdjeli pomiješajte sva brašna, prašak za pecivo i kakao u prahu.
Suhe sastojke prebacite u smjesu s čokoladom, te miksajte dok se sve ne sjedini.
Rukama oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokosov šećer.
Pecite kuglice 10 minuta u tepsiji na masnom papiru u prethodno ugrijanoj pećnici na temperaturi 180°C.
Prije vađenja kuglica s tepsije pustite neka se prvo ohlade i malo stvrdnu.
ponedjeljak, 14. studenoga 2016.
Pripremite bezglutenske kolačiće koji će oduševiti vaše goste
12:01
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar