ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Pripremite bezglutenske kolačiće koji će oduševiti vaše goste



Novogodišnji blagdani su prigoda za druženje i češće posjete dragih gostiju.

To su dani kada vrijeme možete potpuno posvetiti vašoj obitelji i prijateljima.

Dani su to koje provodite u spokoju i dobrom raspoloženju, obično uz razne delicije i slastice.

Stoga je važno napraviti kolače od prirodnih sastojaka koji će biti ukusni dodatak vašem zdravijem životu.

Isprobajte bezglutenske raspuknutiće kojima ćete uz vašu obitelj oduševiti i novogodišnje čestitare.

Sastojci:

•    200 g tamne čokolade
•    80 g kokosovog ulja
•    100 g kokosovog šećera
•    2 žlice chia sjemenki natopljenih u 4 žlice hladne vode
•    1 jušna žlica arome vanilije
•    50 g rižinog brašna
•    50 g kokosovog brašna
•    100 g bademovog brašna
•    1 jušna žlica kakaa
•    1 prašak za pecivo
•    kokosov šećer za valjanje

Priprema:

Čokoladu otopite na pari.

U zdjelu za miksanje stavite rastopljenu čokoladu, dodajte kokosov maslac, kokosov šećer i ekstrakt vanilije, te sve sjedinite.

Zatim dodajte chia sjemenke koje ste prethodno natopili u vodi 10 minuta.

U posebnoj zdjeli pomiješajte sva brašna, prašak za pecivo i kakao u prahu.

Suhe sastojke prebacite u smjesu s čokoladom, te miksajte dok se sve ne sjedini.

Rukama oblikujte kuglice koje ćete uvaljati u kokosov šećer.

Pecite kuglice 10 minuta u tepsiji na masnom papiru u prethodno ugrijanoj pećnici na temperaturi 180°C.

Prije vađenja kuglica s tepsije pustite neka se prvo ohlade i malo stvrdnu.


0 komentari:

Objavi komentar