subota, 19. studenoga 2016.

Mineralni make-up za ljepotu kože

Mineralni make-up za ljepotu kože

Mineralni make-up spoj je prirode i umjetnosti uljepšavanja. Jedno vrijeme ovi proizvodi bili su jako razvikani, no kako se svijet ljepote brzo razvija, druge stvari dolaze na tron.

Danas ćemo govoriti o mineralnom make-up-u i njegovim dobrobitima. Možda je baš to ono što ste tražili svo ovo vrijeme.

Što je mineralni make up?

To je dekorativna kozmetika izrađena ISKLJUČIVO od prirodnih sastojaka, prvenstveno minerala. Dakle, ne sadrži parabene, mineralna ulja, konzervanse, boje, alkohole i slične sastojke koje nalazimo u uobičajenoj dekorativnoj kozmetici.

Zašto baš minerali

Minerali su jako bitni za razne kemijske procese u našoj koži. Mogu imati antibakterijsko i protuupalno djelovanje, sprječavaju starenje, nastajanje akni i ne začepljuju pore. Koriste se upravo zato što su prirodni i koži već poznati.

mineralni make-up

Kome je ponajprije namijenjena ova kozmetika?

Osobama s osjetljivom kožom sklonoj aknama. Mineralni make-up ne sadrži tvari koje začepljuju pore, pa osobe koje pate od problema s aknama mogu imati velike koristi od ovakve kozmetike. Ako imate problema s crvenilom lica tzv. rozacejom, ovo bi svakako mogao biti dobar odabir za vas. No, s obzirom na prirodne sastojke, koristiti je može bilo tko.

Prednosti: Mineralna kozmetika često sadrži titanium dioxide (titanijev dioksid) i cink oxide (cinkov okisd) koji djeluju kao zaštita od štetnih UV zraka. Ne sadrži ulja i druge spojeve koji začepljuju pore i sprječavaju da koža diše.
Daje prirodan izgled i ne iritira kožu.

Potencijalni nedostatci: Kratkotrajnija postojanost, što ovisi o tehnici nanošenja i fiksiranja.
Ne sadrži ulja, pa može isušivati kožu što može biti problem kod osoba sa suhom kožom. U tom slučaju treba dobro nahraniti kožu ili tražiti sastojke poput aloje vere u mineralnim podlogama za lice.

Kako prepoznati pravi mineralni make-up

Na našem tržištu teško je pronaći pravi, čisti mineralni make-up. Ove smjernice morate pratiti prilikom kupnje ovakvog proizvoda:

mineralna kozmetika uglavnom ima certifikat (BDIH, NaTrue..)
ne sadrži: talk, bojila, konzervanse, bizmut oksiklorid, borijev nitrit i slične sastojke
sadrži: minerale, titanijev i cinkov oksid te pigmente oksida željeza
Kozmetika s mineralima

Puderi, sjenila, ruževi, bronzeri, highlighteri i sjajila.

Mineralni puder nešto je u što se isplati uložiti novac ako imate osjetljivu kožu i niste našli nešto što vam dosada odgovara. Ako imate suhu kožu, dobro ga je miješati s kremom, no tada, nažalost. daje slabu pokrivenost.

Tražite kozmetiku koja je sastavljena od čistih minerala, a ne s dodacima minerala. No, naposljetku, bolje i malo minerala nego nimalo.

Čitajte deklaracije i usporedite proizvode. Vaša koža zaslužuje najbolje.

0 komentari:

Objavi komentar