subota, 12. studenoga 2016.

Beauty sleep – mit ili istina?

Beauty sleep – mit ili istina?

Beauty sleep kao glavni saveznik ljepote odavno je poznata stvar. Temelji se na pretpostavci da dovoljno sna utječe na naš izgled, tj. čini nas ljepšima. Je li beauty sleep mit ili istina? Znanstvenici kažu – potpuna istina! Evo kako to objašnjavaju.

Tijekom spavanja naše tijelo se obnavlja. Dok smo mi u svijetu snova stanice se regeneriraju i ujutro se budimo ljepši. Kako bi beauty sleep imao učinka potrebno je između 7 i 9 sati sna. Proizvodnjom melanina naš mozak dobiva informaciju da smo spremni za spavanje. Melanin se najbolje proizvodi u mraku, stoga spustite rolete i ugasite sve uređaje koji bi vam mogli smetati.
Manjak sna rezultira suhom i sivom kožom te umornim izgledom.

#1 Manje bora

Beauty sleep utječe na jednu od najvećih mora svake žene. Starenje. Tijekom noći, koža stvara novi kolagen koji osigurava elastičnost i mladolikost. Redoviti nedostatak sna može dovesti do čak dva puta više bora nego kada spavamo dovoljno.

beauty sleep

#2 Podočnjaci

Podočnjaci se prva stvar koju primijetimo nakon neprospavane noći. Uslijed nedostatka sna ovo bi mogao postati trajni problem. Stavite još jedan jastuk i hidratizirajte se kako bi izbjegli tamne krugove.

#3 Sjajan ten

Noću, dok spavamo, protok krvi se poboljšava i krv brže cirkulira. Ovo omogućava dotok hranjivih tvari do kože. Koža je nahranjena i regenerirana.

#4 Zanosna kosa

Na isti način kao i koža i kosa tijekom noći dobiva vitamine i minerale putem krvotoka. Dok ležimo krv se jednako raspoređuje što omogućava svim organima dovođenje hranjive tvari i odnošenje štetnih produkata.

beauty sleep

#5 Sretni i naspavani

Jeste li se ikada zapitali kako drugi primijete da ste umorni?
Kada ste nenaspavani koža vam je siva, vjeđe vam vise, više se mrštimo i usta nam se „objese” prema dole. Ovakva mimika ostavlja dojam umora i neispavanosti.

Tijekom noći smo 8 sati bez vode. Kada se probudite prvo popijte jednu čašu vode. Navečer prije spavanja nahranite lice hidratantnim kremama ili onima namijenjenim za vaš tip kože. Koža će najbolje upiti sve sastojke upravo dok se regenerira.

Ovo ne znači da će vas povremeni izlazak koštati ljepote. Dapače, zabava je jednako važna.

0 komentari:

Objavi komentar