subota, 12. studenoga 2016.

Njega kose za hladnije dane


Njega kose za hladnije dane

Ljeto je odavno završilo, a osim divnih uspomena, ostavilo vam je suhu i beživotnu kosu bez volumena koja vapi za obnovom.

Vratite kosi boju

Ako bojite kosu, a većina nas boja, zasigurno ćete primijetiti kako su sol, sunce i vjetar učinili svoje. Izblijeđena kosa nikako ne ide u prilog vašoj ljepoti, osobito kako preferirate vatrenije nijanse. Zakažite svoj termin kod frizera koji će vašoj kosi vratiti sjaj. Što se tiče naknadnog očuvanja boje kose, koristite šampone i regeneratore za zaštitu boje, a sljedeće ljeto dajte si zadatak nabaviti sredstvo s UV zaštitom.

Ne bojte se odrezati kosu

Ispucali i jako suhi vrhovi zaista nikome ne trebaju. Takva kosa samo kvari izgled i konačan besprijekoran dojam. Žrtva je ovdje presudna. Kosa će naposljetku ionako narasti.

Raščešljavanje kose

Ako vam se kosa mrsi i vlasi djeluju jako neuredno, svoje uobičajene styling proizvode zamijenite s onima za ravnanje kose, čak ako i nemate običaj to raditi. Kutikule vaše kose će se popuniti, pa će izgledati glađe i uopće se više neće tako mrsiti.
Kada kosu ispirete koristite hladnu vodu kako bi kosa bila još ravnija i glađa. Kosa će se puno lakše raščešljavati, a to znači da će njeno daljnje oštećivanje biti spriječeno.

Vratite kosi prijeko potrebnu vlažnost

Povratiti kosi vlažnost ultimativno je stvar koju moramo napraviti kako bismo joj vratili živost. Pri tome će nam pomoći hidratantne maske koje se nanose nakon ispiranja šampona i na kosi drže do nekoliko minuta. Ako imate dojam da vam to zapravo kosu puno više masti, onda nemojte masku nanijeti na cijelu dužinu kose već od sredine prema vrhovima. Tako vam kosa neće djelovati spljošteno na samom tjemenu.


Bez brige, uz ovih nekoliko koraka kosa će vam opet biti prekrasna i podatna kao nekada.

0 komentari:

Objavi komentar