četvrtak, 8. prosinca 2016.

Čajevi za ljepotu kože

Čajevi za ljepotu kože


Zašto skupe pripravke ne bi zamijenili prirodnim eliksirima za ljepotu kože? Čajevi mogu pomoći u sprječavanju starenja, nastajanju bora, vratiti tonus i svježinu kože. Pripremite jedan od ovih ukusnih napitaka, ugrijte se i očuvajte ljepotu svoje kože.

Zeleni čaj

Zeleni čaj jedan je od najpoznatijih čajeva na svijetu. Obiluje antioksidansima koji sprječavaju starenje i nastanak bora. Pomaže prirodnu obranu kože od štetnih sunčevih UV zraka i tako sprječava nastanak mrlja na koži. Upravo zbog ovog svojstva djeluje i antikancerogeno na rak kože. Zeleni čaj priprema se pri temperaturi od 70 stupnjeva i drži poklopljen tek 2 – 3 minute.

Kamilica

Kamilica je poznata po svojim smirujućim svojstvima. Preporučuje se prije spavanja, a san je osnovni preduvjet za zdravu kožu. Nakon neprospavane noći čajne vrećice kamilice stavite na oči kako bi ublažili podočnjake i crvenilo.
Kamilica se često koristi za parenje lica zbog protuupalnih svojstava.

čajevi

Jasmin

Čaj od jasmina ima predivnu aromu i miriše neodoljivo. Korištenje ovog čaja može spriječiti pojavu akni i ojačati imunitet. Korištenjem kao oblog jasmin ublažava ekceme, ali i smanjuje izlučivanje sebuma koji može zatvoriti pore.

Menta

Osim kod bolova u trbuhu čaj od mente izvrstan je odabir kod masne kože. Umanjuje produkciju sebuma, a oblozi od ovog čaja posebno pomažu kod masne kože. Neke vrste mente mogu djelovati na razine estrogena. Neravnoteža hormona često je uzrok nastanka akni i drugih kožnih stanja.

Kopriva

Naše bake su znale za dobrobit koprive. Kopriva čisti krv i uklanja toksine. Uklanjajući štetne tvari (detoksikacija) primjećuju se pozitivne promjene na koži. Osim toga, kopriva obiluje željezom, što jača imunitet i omogućava odupiranje zimskim prehladama i gripama.

Rooibos

Ovaj čaj egzotične je crvene boje i predivnog voćnog okusa. Sadrži brojne antioksidanse i vitamin C. Jača imunitet i potpomaže izgradnju kolagena koji osigurava elastičnost kože.

Čajevi se mogu koristiti kao oblozi, za umivanje ili kao napitak. Biljne čajeve (osim zelenog) prelijte kipućom vodom. Najveću dobrobit imat ćete ako ih ispijate polako dok su još topli.

0 komentari:

Objavi komentar