nedjelja, 13. studenoga 2016.

Unaprijedite njegu svoje kože

Unaprijedite njegu svoje kože

Dolaskom hladnijeg vremena naša koža zahtijeva drugačiju njegu nego ljeti. Uložite u promjenu svoje rutine i koža će vam biti zahvalna.

#1 Način čišćenja lica

Ljeti je preporučeno lice prati više puta. Znojimo se, stvara se više sebuma i potencijalno zatvara pore. Sada je poželjno umanjiti čišćenje. Ujutro i navečer će biti sasvim dovoljno. Preporučljivo je ujutro korisititi gelove koji ne isušuju i ne sadrže sulfate. Navečer upotrijebite losion koji će nahraniti vašu kožu i ukloniti šminku.

#2 Prilagodite kremu

Laganu kremu za hidrataciju koju ste koristili ovo ljeto sada zamijenite malo „težim” kremama. Koristite gelove koji nisu na bazi ulja. Ako radije koristite kreme, odaberite one s ceramidima i lipidima. Ceramidi i lipidi djeluju kao zaštitni sloj koji sprječava da se vlaga izgubi. Za vrijeme hladnijeg vremena ovo je jako bitno da bi izbjegli perutanje i isušivanje kože.

koža

#3 Pojačajte unos tekućine

Tekućina nam je i za vrijeme hladnijeg vremena neophodna. Greška je što nas većina dolaskom nižih temperatura zaboravi na tekućinu. Koža je izložena hladnoći, vjetru i treba joj hidratacija iznutra kao i izvanka. Prvi korak čiste i blistave kože je dovoljan unos tekućine.

#4 Hidratacija izvanka

Tonik za lice o kojem smo već pisali sada može naći mjesto i u vašoj rutini. Ne preskačite ovaj korak. Nakon pranja lica gelovima s lica isperemo masnoću. Koža žudi za vlagom i vraćanjem njenog prirodnog pH.

#5 Eksfolijacija

Koristite piling. Nakon ljeta koža može izgledati dehidrirano. Blagi piling potaknut će cirkulaciju i olakšati apsorpciju hranjive kreme u kožu. Posebno su korisni oni na bazi ulja. Pripremiti ga možete i sami od maslinovog ulja i šećera. Grube čestice šećera omogućit će da otklonite suhe dijelove a ulje će nahraniti vašu kožu. Piling radite jednom do dva puta tjedno ovisno o koži.

koža

#6 UV zaštita

Iako imamo osjećaj da u jesen sunce više ne grije onako jako kao ljeti, to je, nažalost, samo osjećaj. UVB zrake su slabije, no UVA koje su odgovorne za rak kože jednako su jake kao i ljeti. Zaštitite svoju kožu kremama s UV zaštitom. Spriječit ćete nastanak bora i tamnih mrlja.

Uvijek slušajte svoju kožu. Ponekad ono što glasi kao poželjno ne mora odgovarati vama. Saznajte koji tip kože imate i tome prilagodite njegu. Koristite li maske za lice, raspitajte se za one koje se ne ispiru, već se višak samo obriše maramicom. Termalna voda uvijek je dobar odabir kako bi vaša koža ostala hidratizirana. Ne zaboravite na njegu usana i ruku. Kremu za ruke uvijek imajte u torbici. Balzam za usne ne zaboravljajte prije spavanja kako bi se vaše usne u potpunosti oporavile.

0 komentari:

Objavi komentar