nedjelja, 13. studenoga 2016.

Tjestenina s bundevom i veganskim parmezanom



Uživajte u zdravoj integralnoj tjestenini s mirisom jeseni

Bundeva je jedna od najatraktivnijih, najzdravijih i najčešće spominjanih jesenskih namirnica.

Uz raznolikost oblika i vrsta, bundevu krase brojne mogućnosti i načini pripreme, pa je s pravom nazivaju okusom i mirisom jeseni.

Njezine brojne blagodati možete iskoristiti tako da je dodate kao zdravi sastojak integralnoj tjestenini.

Ovom ukusnom receptu također možete dodati i veganski parmezan.

Naime, umjesto običnog parmezana možete vrlo jednostavno napraviti zdraviju verziju - potrebna su vam 4 sastojka i multipraktik.

Priprema veganskog parmezana traje samo nekoliko sekundi, a dobit ćete ukusan i zdrav dodatak mnogim jelima!

Sastojci:

1 i ½ šalice integralne tjestenine (nekuhane)
¾ šalice pirea od bundeve
2 jušne žlice maslinovog ulja
½ šalice zobenog mlijeka (ili nekog drugog biljnog mlijeka)
½ čajne žlice himalajske soli
papar, crvena mljevena paprika, mljeveni muškatni oraščić (količina po želji)
½ šalice veganskog parmezana
lišće svježeg peršina, po želji

Sastojci za izradu veganskog parmezana:

1 šalica indijskih oraščića (ne namočenih)
4 čajne žlice prehrambenog kvasca
1 čajna žlica češnjaka u prahu
1 čajna žlica himalajske soli
* šalica = 2,5 dl


Priprema:

1. Ogulite bundevu, očistite je od koštica i narežite na komade. Stavite u pećnicu na 190 ºC, oko 45 minuta (vilicom provjerite je li bundeva pečena - ako je mekana, tada je pečena). Stavite bundevu na hlađenje.

2. Skuhajte integralnu tjesteninu u slanoj vodi. Ocijedite i stavite sa strane.

3. Ohlađenu bundevu stavite u multipraktik (količina neka bude otprilike za ¾ šalice pirea). Dodajte maslinovo ulje, zobeno mlijeko, sol, papar, mljevenu crvenu papriku i muškatni oraščić. Miksajte do kremaste strukture. Naknadno začinite po želji.

4. Napravite veganski parmezan. U blender stavite indijske oraščiće, prehrambeni kvasac, češnjak u prahu i himalajsku sol te miksajte dok ne dobijete mrvičastu strukturu. Veganski parmezan možete čuvati u zatvorenoj staklenoj posudi na sobnoj temperaturi (svi su sastojci suhi pa se neće pokvariti, može trajati nekoliko tjedana). Koristite ga kao dodatak za pizze, tjestenine, umake, veganske popečke.

5. Tjesteninu stavite u posudu za serviranje, prelijte umakom od bundeve, posipajte veganskim parmezanom i, po želji, svježe nasjeckanim listovima peršina.


Uživajte u ovom zasitnom i ukusnom jelu!

0 komentari:

Objavi komentar