nedjelja, 13. studenoga 2016.

Pripremite izvrnute lazanje – brzi i ukusan ručak s malo kalorija



Pripremite izvrnute lazanje – brzi i ukusan ručak s malo kalorija

Ovaj lagani ručak pripremit ćete s istim sastojcima koje koristite i za obične lazanje.

U osnovi su to tjestenina, rajčica i svježi sir.

No, ovo jelo pripremit ćete puno brže jer ga nije potrebno slojevito oblikovati niti zapeći poput klasičnih lazanja.

Cijela obitelj uživat će u nešto drugačijim, takozvanim “izvrnutim lazanjama”.

Ovo niskokalorično jelo s malo masnoća ujedno je bogato vlaknima i pogodno za dijabetičare.

Uz izvrnute lazanje možete još poslužiti i kuhane brokule ili integralni kruh.

Recept je za 4 osobe, a predviđeno vrijeme pripreme je 25 minuta.


Sastojci:

250 g tjestenine od cjelovitih žitarica (rotini ili fusilli)
1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, nasjeckan
3 češnja češnjaka, narezanih
250 g šampinjona, narezanih
½ čajne žlice soli
¼ čajne žlice svježe mljevenog papra
400 g rajčice, narezane
8 šalica špinata
½ čajne žlice mljevene crvene paprike
¾ šalice polumasnog svježeg sira
začinsko bilje po želji


Priprema:

U velikom loncu pustite vodu da zakuha. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane mekana, 8 do 10 minuta. Ocijedite i stavite u veću posudu.

Za to vrijeme, zagrijte ulje na laganoj vatri u većoj tavi.

Dodajte luk i češnjak, popržite uz miješanje dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju, otprilike 3 minute. Dodajte šampinjone, sol i papar te pržite uz miješanje dok šampinjoni ne puste sok, 4 do 6 minuta.

Dodajte rajčice, špinat, mljevenu crvenu papriku i začinsko bilje po želji. Pojačajte temperaturu na srednje i kuhajte uz povremeno miješanje dok se špinat ne smežura, oko 4 minute.

Prelijte umak preko tjestenine i servirajte u 4 zdjelice. U svaku zdjelicu dodajte još i 3 jušne žlice polumasnog svježeg sira.

Izvrnute lazanje su spremne. Uživajte u ovom finom i niskokaloričnom obroku!

0 komentari:

Objavi komentar