Pripremite izvrnute lazanje – brzi i ukusan ručak s malo kalorija
Ovaj lagani ručak pripremit ćete s istim sastojcima koje koristite i za obične lazanje.
U osnovi su to tjestenina, rajčica i svježi sir.
No, ovo jelo pripremit ćete puno brže jer ga nije potrebno slojevito oblikovati niti zapeći poput klasičnih lazanja.
Cijela obitelj uživat će u nešto drugačijim, takozvanim “izvrnutim lazanjama”.
Ovo niskokalorično jelo s malo masnoća ujedno je bogato vlaknima i pogodno za dijabetičare.
Uz izvrnute lazanje možete još poslužiti i kuhane brokule ili integralni kruh.
Recept je za 4 osobe, a predviđeno vrijeme pripreme je 25 minuta.
Sastojci:
250 g tjestenine od cjelovitih žitarica (rotini ili fusilli)
1 jušna žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
1 luk, nasjeckan
3 češnja češnjaka, narezanih
250 g šampinjona, narezanih
½ čajne žlice soli
¼ čajne žlice svježe mljevenog papra
400 g rajčice, narezane
8 šalica špinata
½ čajne žlice mljevene crvene paprike
¾ šalice polumasnog svježeg sira
začinsko bilje po želji
Priprema:
U velikom loncu pustite vodu da zakuha. Dodajte tjesteninu i kuhajte dok ne postane mekana, 8 do 10 minuta. Ocijedite i stavite u veću posudu.
Za to vrijeme, zagrijte ulje na laganoj vatri u većoj tavi.
Dodajte luk i češnjak, popržite uz miješanje dok ne omekšaju i dobiju zlatnu boju, otprilike 3 minute. Dodajte šampinjone, sol i papar te pržite uz miješanje dok šampinjoni ne puste sok, 4 do 6 minuta.
Dodajte rajčice, špinat, mljevenu crvenu papriku i začinsko bilje po želji. Pojačajte temperaturu na srednje i kuhajte uz povremeno miješanje dok se špinat ne smežura, oko 4 minute.
Prelijte umak preko tjestenine i servirajte u 4 zdjelice. U svaku zdjelicu dodajte još i 3 jušne žlice polumasnog svježeg sira.
Izvrnute lazanje su spremne. Uživajte u ovom finom i niskokaloričnom obroku!
nedjelja, 13. studenoga 2016.
Pripremite izvrnute lazanje – brzi i ukusan ručak s malo kalorija
15:03
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar