petak, 18. studenoga 2016.

Spriječite zimsko nakupljanje kilograma

Spriječite zimsko nakupljanje kilograma


Zimu svi volimo iz barem jednog razloga. Možemo jesti bez straha da se moramo skinuti u kupaći kostim. Blagdani nam se bliže a s njima i trpeza puna hrane koja kilograme privlači i samim pogledom na nju. Ove godine spriječite zimsko nakupljanje kilograma. Tijelo će vam biti zahvalno.

Naposljetku, znate kako kažu – bolje spriječiti nego liječiti.

#1 Vrijeme za tjelovježbu

Kada netko kaže moraš naći vremena za vježbanje, većini se diže kosa na glavi. Pored svih obaveza, kako naći vrijeme i za to? Jednostavno. Počnite šetati. Parkirajte nekoliko ulica dalje od posla, izvedite psa u dužu šetnju ili skinite program vježbi s interneta i radite ih u miru svog doma bez da izađete iz kuće. Bilo kakva tjelovježba bolja je od nikakve, zar ne?

#2 Veličina tanjura

Jedite iz manjih tanjura, po mogućnosti tamnijih boja. Stvar je u percepciji. Iako je tanjur malen, pun je hrane. Kada pojedete, mozak će percipirati da ste pojeli pun tanjur.


#3 Nigdje nemojte ići gladni

U blagdansko vrijeme često se održavaju tulumi ili večere gdje hrane ima u izobilju. Uglavnom je to hrana u kojoj svi rado uživamo. Rijetko gdje ćete vidjeti pun tanjur brokule na blagdanskom tulumu. Kako bi spriječili nakupljanje kilograma, prvo pojedite nešto zdravo kod kuće. To će vas zasititi, pa na večeri nećete stavljati na tanjur sve što vam izgleda privlačno.

#4 Jedan desert… kao nijedan?

Ne bi se složili. Dosta vam je jedan desert dnevno. Pravilna prehrana ne zasniva se na izbacivanju namirnica, već pravilnom kombiniranju. Pojedite jedan desert dnevno i u njemu uživajte!

#5 Piće

Nerijetko zaboravljamo da alkohol ima kalorije. Srećom, i tu postoje pravila. Svijetla pića uglavnom sadrže manje kalorija od tamnih. Problem je što se takva najčešće miješaju sa sokovima i gaziranim pićima. Ako možete, izbjegavajte dodavanje bezalkoholnih sokova u piće kao i koktele. Od njih ćete biti još više žedni. Popit ćete još koje piće i kilogrami su se nakupili.

Posljednja istraživanja dokazuju da dvije čaše vina dnevno mogu pomoći gubitku kilograma. Stoga, ako volite vino, držite se njega.


#6 U šoping punog trbuha

Izbjegnite šoping na prazan želudac. Ne kako vam iznos na računu ne bi loše pao, već kako ne bi kupili bespotrebne namirnice. Kada smo gladni, sve nam izgleda privlačno, pa je veća vjerojatnost da ćemo hrpu bespotrebnih stvari donijeti kući.

#7 Dovoljno spavajte

San sprječava prekomjernu proizvodnju hormona gladi. Dovoljno sna spriječit će i žudnje za hranom. Osigurat ćete si dovoljno energije za tjelovježbu i pritom dobiti svoj beauty sleep.

0 komentari:

Objavi komentar