utorak, 29. studenoga 2016.

Kako nesvjesno štetimo svom organizmu

Kako nesvjesno štetimo svom organizmu


Postoje male zdravstvene greške koje činimo premda toga nismo ni svjesni. Prepoznajete li sebe u sljedećem?

Stalno gledanje u mobitel

Pognuta glava prema dole u smjeru mobitela već je čest prizor, no ovaj položaj vodi do napetosti i bolova u području zatiljka. Izbjegnite bolnu situaciju vježbama istezanja, također, ne zaboravite na oči, jer pretjerano gledanje televizije ili mobitela isušuje oči

Problemi sa srcem i žene

Nažalost, nije točno da problemi sa srcem ne pogađaju žene, istina da su žene zahvaljujući ženskim hormonima do menopauze izložene manjem riziku od bolesti srca i krvnih žila, ali to nije garancija.

Stoga, određene znakove za uzbunu nemojte ignorirati.

Mozak može ožednjeti

   by  Jason A. Howie 

Sive stanice se u slučaju nedostatka tekućine umrtve, pa se osjećamo umorno, dekoncentrirano i patimo od glavobolje. Ako vam se dogodi slično, nemojte odmah posumnjati u svoje mogućnosti, nego popijte čašu vode.

Voćni sokovi i pranje zubi

Kiselina iz voćnih sokova nagriza zubnu caklinu, zato ne smijemo prati zube odmah nakon konzumacije jer oštećujemo zube. Pričekajte barem pola sata kako bi se caklina opet dovoljno stvrdnula da ih možete četkati bez posljedica.

   by  ....Tim 

Učestalo dodirivanje lica

Ako imate problematičnu kožu, odviknite se od ove navike. Prstima na kožu iz okoliša nanosimo uzročnike ovih problema stoga se odviknite od ove navike ako želite poboljšati stanje svog tena.

Odmaranje kod bolova u leđima

Potpuno je razumljivo kada nas bole leđa, želimo samo leći i ne micati se iz kreveta. No, nedostatak kretanja će samo pogoršati stanje, bolje rješenje je uzeti biljni analgetik i početi se umjereno kretati, jer tako treniramo potporne mišiće u leđima, a ujedno istežemo skraćene mišiće.

Pravovremeno prekidanje terapije

Antibiotike je u svakom slučaju potrebno popiti do kraja, jer neće uništiti sve bakterije, ovo se odnosi i na druge lijekove, prekidanje terapije ne smije biti na vlastitu ruku čak i kada dođe do poboljšanja simptoma.



0 komentari:

Objavi komentar