nedjelja, 27. studenoga 2016.

Ginko- prirodno rješenje za bolje pamćenje

Ginko- prirodno rješenje za bolje pamćenje

Sigurno ste čuli za čudotvorni ginko koji fantastično djeluje na pamćenje i cirkulaciju. Uistinu i jest tako. Naime, ginko (ginko bilboa) je biljka poznata u tradicionalnoj kineskoj medicini od davnina, točnije, koristi se više od 5000 godina.

Mnogi pripravci od listova i plodova ginka (bai guo) upotrebljavaju se za poboljšanje cirkulacije krvi, liječenje bolesti krvnih žila i dišnih organa, te virusa i bakterija. Također, čaj od plodova i listova idealan jeza probleme s nesanicom i kod nervoznih stanja. Čak i suvremena medicina prihvaća preventivno i ljekovito djelovanje ginka, a sama istraživanja pokazala su da ekstrakt listova ginka sadrži ljekovite tvari kojih nema ni u jednoj drugoj biljnoj vrsti. Ono je zapravo mješavina biljnih sokova u kojima su otopljene tvari koje su i zaslužne za njegovo antioksidativno djelovanje kao flavonoidi, terpenoidi ginkolid i bilobalid.


ginkosrce

Bitan nam je za poboljšanje moždane i periferne cirkulacije krvi, sprječava zgrušavanje krvi, dok stijenke kapilara regenerira i jača. Jednostavno rečeno, odgovor je za mnoge bolesti krvnih žila. Pomaže bolje opskrbljivati mozak kisikom te potiče regeneraciju živčanih stanica.


Ljekovito djelovanje:

Poboljšava cirkulaciju krvi u krvnim žilama glave te pomaže kod vrtoglavice, glavobolje i migrene, upale vena, proširenih vena pa čak i hemoroida. Zanimljivo je da sjemenke ginka, pečene ili pržene u tavi, olakšavaju mamurluk.

Također pomaže kod lošeg vida; osobno sam nakon trudnoće imala problema s neprestanim zujanjem u ušima (tinitus) i slabljenje sluha i upravo pomoću ginka stanje se popravilo.

Prvo sam bila skeptična jer je problem trajao već mjesecima, ali sam rezultatom ostala doista zapanjena. Pomoći će vam i u slučaju astme, bronhitisa i kašlja.

Ginko je idealan i kod detoksikacije organizma jer čisti krv te uklanja štetne tvari iz organizma.

Osim navedenog, ginko učinkovito regulira niski krvni tlak.

Dijabetičarima se preporučuje konzumacija ginka zato što pospješuje razgradnju šećera.

Važno za muškarce:

Istraživanja su pokazala da se uzimanjem ginka od 6 do 8 mjeseci kod 50% muškaraca može izliječiti impotencija.

U stresnom ste periodu i teško se koncentrirate? Ginko pomaže u prijenosu signala u živčanim stanicama te radu mozga općenito. Poboljšanje stanja na bolje vidjet ćete kod koncentracije, pamćenja te poboljšanja mentalnih sposobnosti. Ako želite usporiti, pa čak i spriječiti odumiranje živčanih stanica kao i sami proces starenja, svakako razmotrite ginko kao opciju.

Posljednje, ali ne i manje bitno, dame, želite li regenerirati umornu i opuštenu kožu, ginko vaš najbolji saveznik.


curaginko

                                             

                   

0 komentari:

Objavi komentar