Ovo je jedan starinski recept moje mame koji sam ja pretvorila u bezglutenski
Sastojci:
Tijesto: 250 g maslaca, 350 g bezguletnskog brašna ( ja joristim Schar mix B ), 2 žumanjka, 80 g šečera, malo soli
Nadjev: 6 žumanjaka, 15o g šečera, 120 g čokolade za kuhanje, 200 g mljevenih oraha, snijeg od bjelanjaka
Od navedenih sastojaka umijesimo tijesto, podijelimo ga na 2 djela i ostavimo stajati na hladno oko pola sata.
Zatim odvojimo žumanjke od bjelanjaka dodamo ona dva koja su nam ostala od tijesta i umutimo čvrsti snijeg.
Žumanjke izmiksamo sa šečerom dok smjesa ne naraste te dodamo otopljenu čokoladu i ostale sastojke za nadjev, na kraju umiješamo špatulom snijeg od bjelanjaka.
Pobrašnimo podlogu i razvaljamo jedan dio tijesta te ga namotamo na razvijač i premjestimo u lim za pećenje, također ga možemo razvaljati na papiru za pećenje da ga lakše prebacimo, na donji dio tijesta izlijemo nadjev i gore stavimo drugi dio razvaljanog tijesta.
Ako bi nam se slučajno tijesto trgalo možemo ga naribati ili izmrviti odozgo na fil , tako će dobiti rustikalni izgled.
Pećemo ga oko 40 min na 180 stupnjeva, dok odozgora lagano ne porumeni.
Kada se ohladi možete ga posipati sitnim šečerom .
Baš volim ovaj kolač, ima lijep čokoladno orašasti okus i dosta se komada od njega nareže, može stajati par dana i još je bolji okusom.
ponedjeljak, 14. studenoga 2016.
Čokoladna pita bez glutena
10:37
No comments
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar