ponedjeljak, 14. studenoga 2016.

Čokoladna pita bez glutena

Slikovni rezultat za Čokoladna pita bez glutena

Ovo je jedan starinski recept moje mame koji sam ja pretvorila u bezglutenski

Sastojci:

Tijesto: 250 g maslaca, 350 g bezguletnskog brašna  ( ja joristim Schar mix B ), 2  žumanjka, 80 g šečera, malo soli

Nadjev: 6 žumanjaka, 15o g šečera, 120 g čokolade za kuhanje, 200 g mljevenih oraha, snijeg od bjelanjaka

Od navedenih sastojaka umijesimo tijesto, podijelimo ga  na 2 djela i ostavimo stajati na hladno oko pola sata.

Zatim odvojimo  žumanjke od bjelanjaka dodamo ona dva koja su nam ostala od tijesta i umutimo čvrsti snijeg.

Žumanjke izmiksamo sa šečerom dok smjesa ne naraste te dodamo otopljenu čokoladu i  ostale sastojke za nadjev, na kraju umiješamo špatulom snijeg od bjelanjaka.

Pobrašnimo podlogu i razvaljamo jedan dio tijesta te ga namotamo na razvijač i premjestimo u lim za pećenje, također ga možemo razvaljati na papiru za pećenje da ga lakše prebacimo, na donji dio tijesta izlijemo nadjev i gore stavimo drugi dio razvaljanog tijesta.

Ako bi nam se slučajno tijesto trgalo možemo ga naribati ili izmrviti odozgo na fil , tako će dobiti rustikalni izgled.

Pećemo ga oko 40 min na 180 stupnjeva, dok odozgora lagano ne porumeni.

Kada se ohladi možete ga posipati sitnim šečerom .

Baš volim ovaj kolač, ima lijep čokoladno orašasti okus i dosta se komada od njega nareže, može stajati par dana i još je bolji okusom.

0 komentari:

Objavi komentar