srijeda, 30. studenoga 2016.

Boja kose određuje kakav make-up vam najbolje stoji

Boja kose određuje kakav make-up vam najbolje stoji


Čuli smo da se plavuše najbolje zabavljaju, ali znaju li te iste plavuše koji make up im najbolje stoji? Boja kose jako puno utječe na odabir make up-a. Jeste li ikada primjetili kako je plavušama potrebno manje šminke da izgledaju dotjerano, dok crnke mogu podnijeti i jako tešku šminku bez da to izgleda pretjerano?

Odgovor leži u boji kose.

Make-up za plavuše

Plavuše moraju birati nježnije tonove. Jaka šminka i neke boje mogu njihovu kožu učiniti bljeđom i ispranijom. Svakodnevni izgled trebao bi se bazirati na ružičastim i neutralnim tonovima. Rozo ili bež sjenilo, malo ružičastog rumenila i neutralan ruž je sve što vam treba. Umjesto crne maskare radije birajte smeđu kako bi ste postigle što prirodniji izgled.
Večernji izgled obogatite srebrnim i sivim metalik nijansama. Svjetliju sivu stavite preko cijelog kapka, a na pregib tamniju. Nanesite maskaru i malo tuša za oči tek uz liniju trepavica. Koraljno crveni ruž koji nije previše sjajan, začinit će ovaj izgled.

– Ako ste platinasta plavuša, birajte hladnije tonove. Izbjegavajte crvene i narančaste ruževe. Sve nijanse roze dobar su odabir.
– Ako je vaša kosa boje meda ili karamele, zgrabite crveni ruž i zlatno sjenilo.
– Zlatne i crvenkaste nijanse plave najbolje će istaknuti ljubičaste boje sjenila i ruž boje breskve.

make up

Make-up za crvenokose žene

Ove vatrene žene trebale bi koristiti podlogu žutih tonova. Izbjegavajte crvenkaste tonove podloge kako ne bi došlo do sudaranja crvene boje kose i kože. Osim toga, prirodne crvenokose imaju crvenkasti ton kože, pa je poželjno ublažiti ga. Za oči birajte sve nijanse bež, zlatne, kestenjaste i boje meda. Ženama s ovom bojom kose izvrsno pristaju smeđe nijanse i one koje bacaju na ljubičasto. Liniju uz trepavice iscrtajte smeđim sjenilom kao i obrve. Izbjegavajte crnu boju kako ne bi ste izgledale oštro. Rumenilo boje breskve je pun pogodak, dok bronzer treba izbjegavati.

make up

Brinete i crnokose

Žene s tamnom kosom su najpovlaštenije što se boja tiče. Gotovo da nema boje koju one ne mogu nositi. Ako imate svjetliju smeđu kosu, koraljne i breskvaste nijanse savršeno će laskati vašem licu. Imate li tamno smeđu do crnu boju kose, birajte bogate crvene tonove. Bez obzira na boju kože, žene s ovim bojama kose mogu „podnijeti” više boja na svom licu. Blijedo ružičasta rumenila i ruževi ne laskaju vam. Radije birajte tople ružičaste boje i bronzere. Ako imate tamnu kosu i svijetli ten, izbjegavajte srebrna sjenila, ali i ruževe koji imaju lilastu nijansu, tzv. mauve boje. Ne bojte se oči naglasiti žarkim sjenilima. Koristite crnu maskaru, posebno ako imate crnu kosu.

make up

0 komentari:

Objavi komentar