srijeda, 30. studenoga 2016.

Arganovo ulje – riznica ljepote

Arganovo ulje – riznica ljepote


Arganovo ulje riznica je ljepote. Ono se dobiva iz stabla Argania spinosa koje nazivaju ”drvom života”.  Zašto je ulje argana tako dragocijeno i za što ga sve možete koristiti saznajte u našem članku.

Arganovo ulje ”tekuće zlato”

Ovo ulje se s razlogom naziva zlatom. Potrebno je čak oko 100 kg plodova za jednu litru ulja. Tradicionalno se proizvodi u Maroku pa se naziva i marokanskim uljem. Stoga ako na ambalaži vidite taj naziv znate da se radi o arganu. Oraščići se beru i zatim kamenom razbijaju. Pasta se miješa a gniječenjem dobiva ovo dragocijeno ulje.

Zašto baš tako dragocijeno?

Bogato je vitaminom E , masnim kiselinama, linolnom i oleinskom masnom kiselinom, karotenoidima i drugim spojevima koji štite i njeguju kožu.

Djeluje kod
-strija
-ekcema i psorijaze
-bora
-suhe i oštećene kože
-akni i masne kože
-lomljivih noktiju
-oštećene kose

Brojna istraživanja dokazuju da djevičansko arganovo ulje snižava LDL, trigliceride i kolesterol. Djeluje protektivno kod kardiovaskularnih oboljenja. Pokazuje mogući antikancerogeni potencijal.

arganovo ulje

Arganovo ulje za lice

Ono što ga čini izvrsnim uljem za njegu je sposobnost marokanskog ulja da jednako djeluje na suhu i masnu kožu. Regulira lučenje sebuma pa će čak i koža sklona aknama zablistati. Prevenira pojavu bora zahvaljujući vitaminu E. Spriječava starenje i vraća elastičnost koži. Izvrsno djeluje kao noćni tretman.
Kapnite par kapi u svoju kremu i nahranite kožu lica, vrata i dekoltea .Argan ima orašasti miris koji je moguće ukloniti. Brzo se upija i ostavlja svilenkasti osjećaj na koži.



Arganovo ulje i kosa

Što to frizeri stave nakon feniranja na kosu da izgleda tako njegovano i mirišljavo? Pogodili ste. Arganovo ulje. Ono kontorlira izlučivanje sebuma, smanjuje svrbež kod peruti i štiti kosu od pucanja uslijed okolnih utjecaja.
Stavite ga nakon pranja na suhu ili vlažnu kosu i neispirite.
Jednom tjedno u mikrovalnoj zagrijte marokansko ulje. Utrljajte u kosu uključujući tjeme. Ostavite u kosi dva sata i zatim operite kao inače.

Spas za nokte

Zahvaljujući sličnom sastavu kao maslinovo  ulje, nokti će vam biti zahvalni na ovom tretmanu. Svaku večer ruke i nokte namažite s dvije kapi arganovog ulja.
Jednom tjedno rukama pružite kraljevsku kupku od argana i soka od limuna u omjeru 1:1

Strije su prošlost

Masne kiseline iz ulja djeluju poput lijeka na izmučenoj koži. Za prevenciju strija nakon tuširanja na mokru kožu nanesite arganovo ulje. Ovo će omogućiti da koža zadrži vlažnost, poprimi orašasti miris argana i odupre se dosadnim strijama.

Zamke prilikom kupnje

Kada kupujete ovo ulje tražite hladno prešano jer ono sadrži najviše korisnih sastojaka.
Ulje treba biti pakirano u tamnim bočicama.
Natpis 100% arganovo ulje znači da nijedan drugi sastojak nema u ambalaži. Na takvo pakiranje trebate ciljati.

0 komentari:

Objavi komentar