subota, 29. listopada 2016.

Čoko rozen kocke

Slikovni rezultat za Čoko rozen kocke


U zadnje vrijeme obožavam praviti kolače i torte sa Rozen korama, koje inače skraćuju vrijeme pripreme, a ukusne su za papanje. Prije par godina sam po prvi puta kupila neke užegle Rozen kore i mislila sam da one trebaju biti takve, nakon njih ih više nisam kupovala, pošto mi se nisu svidjele. Nakon što sam otkrila koliko su one ustvari dobre, rado pripremam sa njima, a vjerujem da okus ovisi i o proizvođaču. Ovih dana sam otkrila odličan recept za Čoko Rozen kocke na stranici Taste of life koji me je više nego oduševio. Jedino dok sam premazivala kore umjesto 10 kora utošila sam 7, jer sam nanosila malo više kreme, ali taj ostatak kora sam iskoristila za nešto drugo. S obzirom da sam pravila veću količinu kolača, ovaj me je stalno izazivao, tako da se nisam mogla zaustaviti.

SASTOJCI

1 pakovanje Rozen kora
750 ml mlijeka
200 gr šećera
1 vanilin šećer
125 gr čokolade za kuhanje
40 gr kakaa
45 gr gustina
125 gr margarina

GLAZURA:
200 gr čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
čokoladne mrvice po želji

KAKO PRIPREMITI ČOKO ROZEN KOCKE

Slikovni rezultat za Čoko rozen kocke


1. Kakao, gustin, šećer, vanilin šećer i rum pomiješajte sa 200 ml mlijeka, a ostalo mlijeko stavite kuhati.
2. Kada mlijeko zakuha sklonite sa vatre i dodajte pripremljene sastojke, nastavite kuhati na srednjoj vatri stalno miješajući.
3. Kada bude dovoljno gusto, sklonite sa vatre i dodajte iskidanu čokoladu i izrezan margarin na listiće, pa miješajte dok se ne istopi.
4. Nije potrebno čekati, tako da možete odmah krenuti sa mazanjem kora.
5. Sve kore jednako premažite, osim zadnje.

Slikovni rezultat za Čoko rozen kocke

Slikovni rezultat za Čoko rozen kocke


6. Ostavite sve da prenoći u frižideru, možete gore staviti nešto da ravna kolač ( ja sam stavila dasku za rezanje, koja nije ni preteška niti lagana).
7. Slijedeći dan prelijte sa glazurom, ali prije toga ostavite kolač barem 15-tak minuta na sobnoj temperaturi da se glazura od hladnoće ne stvrdne prije nego ju razmažete.

ČOKOLADNA GLAZURA

1. Čokoladu i ulje istopite na pari.
2. Malo prohladite, tek toliko da nije previše tekuće.
3. Kada se glazura počne stezati, možete po želji dodati čokoladne mrvice kao dekoraciju. Ne treba odmah nakon premazivanja glazure dodati mrvice, jer će propasti.


glazura-sa-mrvicama

0 komentari:

Objavi komentar