subota, 3. prosinca 2016.

Slamate li srce sami sebi?

Slamate li srce sami sebi?


Jasno, za ljubavne krahove uvijek krivimo „sokola” koji nas je zavlačio mjesecima. Možda se odgovor zapravo nalazi u odrazu što nas promatra iz zrcala, nama.
 Nećemo negirati da smo sve dosad doživjele ljubavnu propast, što je naše tijelo doslovno registriralo kao i fizičku bol. Logično je da se naučenom lekcijom želimo zaštititi za ubuduće, no tako ponekad nesvjesno radimo ono upravo suprotno.

Zapitajte se sljedeće:



Cijeli svemir se svodi na njega
;

Sasvim je normalno da mu se na početku posvetite malo više, ipak su tu leptirići i tako to, ali je li vrijedno zbog toga zanemariti prijatelje i sve ostalo? Tako on dobije pažnje više no što je i trebalo, grubo rečeno, nije mu više ništa izazov. Vama leptirići odlepršaju i ostajete s cijelim semestrom nepoloženih ispita i jasno, krivite njega. Logično, ako mu se ispunjavala svaka želja, to će i iskoristiti, izuzetak su oni koji imaju grižnju savjesti. Doduše, radi se o maloj i ugroženoj skupini, pa vas neće zavlačiti nego će odmah reći kako stvari stoje.

žena tužna



Mislite da niste dostojni ljubavi;


Ovo se često događa. Jednostavno, u želji da mu se svidite brigu brigate samo oko njegovih problema i muka, kao da vi ni ne postojite. Uglavnom zanemarujete sebe. 
No way, prava ljubav je davanje, ali isto tako i primanje i ne sumnjajte niti sekunde u sebe.



Kukanje za bivšim;


Krene neka pjesma, a ono vama suza suzu goni, a već prošlo par mjeseci od prekida. Čak i kada izađete na spoj nostalgično vas svaka gesta potencijalnog novog partnera podsjeća na starog. Tako večer prođe, a vama svako druga „Joj, tako je i xy radio”. Sve što je završilo, imalo je svoj razlog, to nemojte zaboraviti. 
Ali uglavnom, od ovog potencijalnog više ni glasa.



Bojite se da ćete biti opet povrijeđeni
;

Pa ne bi bilo normalno da nije tako, ali nećete zato sebi uskratiti ono što tražite i ići linijom manjeg otpora te birati sigurne veze bez dovoljno emocija. Kukavičluk vam ne stoji, riskirajte još koji put, pa da i „propatite”, svo zlo u tome. Budete li vjerovali i poštovali sebe, to se neće dogoditi, ali to je dug proces tako bude ma i koji kiks, nema veze, proći će. Barem je čokolada uvijek sigurna.



Odgađate važna pitanja;


Odgađanje važnih razgovora, npr. što vaš dečko nosi u kovčegu sa sobom ili kako se osjeća u ovoj vezi, neće vas odvesti nigdje. Gledajte to kao brzinsko skidanje flastera, možda će zaboljeti, no što se prije napravi, prije će proći.




Ah, vječna fraza – „drugi dio”” duše;


Jasno da nam je Hollywood napunio glavu i tako tražimo „drugi dio” sebe. Ma kako ne, ne treba vas nitko nadopunjavati, sami ste vi potpuno savršena cjelina. Prava veza je savez dviju individua, sve drugo može voditi samo u propast.




ogledalo-tekst

Voljeti sebe
;

Nažalost, ovo je više i izlizano koliko se govori, ali od realnosti se pobjeći ne može. Prvo trebamo zavoljeti sami sebe da nas netko drugi uspije zavoljeti. Surovo, ali istinito, zašto bi vas netko cijenio kada već vidi da ni sami sebe ne cijenite? Nemojte biti prekritični prema sebi i vidjet ćete kako je sve zapravo uistinu jednostavno. Kada ste gladni, što radite? Jedete. Glad ne pita, kada treba „strpat” ćete bilo što. Kada ste žedni? Pijete. 
Zašto dijete zove majku? Jednostavno, jer je voli. Zato imajte na umu da su najljepše stvari u životu zapravo i najjednostavnije. Sve drugo sami sebi natovarimo.



0 komentari:

Objavi komentar