ponedjeljak, 28. studenoga 2016.

Kako izgledati svježe nakon neprospavane noći

Kako izgledati svježe nakon neprospavane noći


Nažalost, moderan način života nosi sa sobom mnoge obveze i brige čija je posljedica često besana noć, a uz to i umoran i beživotan izgled lica. Jasno, ovako ne možete otići na posao, jer ako se i osjećate iscrpljeno, komentari na umoran izgled zadnje su što vam treba. Evo kako izgledati svježe i odmorno čak i ako niste oka sklopili.

Piling

Obavezan ritual ukoliko želite imati blistav ten. Redovitim pilingom odstranjujete sve izumrle stanice kože i potičete obnavljanje novih te omogućujete koži da se sama regenerira. Izaberite blagi piling prilagođen vašem tipu kože i što je jako bitno, ne radite piling svaki dan već dva puta tjedno. Osim mehaničkih pilinga, također su odlični enzimi poput AHA kiselina jer na neinvazivan način djeluju na kožu te bez grubog djelovanja odstranjuju nečistoće pa su vrlo prikladni za osjetljivi tip kože.

 verzija 2                                                         

 Hidratacija

Kod nedostatka sna voda je vaš saveznik. Ujutro obavezno popijte čašu vode te vodite računa o održavanju optimalne razine hidratacije. Vodi dodajte malo limuna jer vitamin C štiti našu kožu od prijevremenog starenja prouzrokovanog štetnim djelovanjem slobodnih radikala. Voda vam je svakako najbrži i najpristupačniji način da osvježite lice iznutra kao i izvana. Umijte se hladnom vodom; tako će vam se krvne žile skupiti, a lice postati glatko na dodir. Nakon umivanja, nanesite hidratantnu kremu da izbrišete tragove umora te sačuvate vlažnost kože. Na ovaj ćete način izbjeći perutanje i suhi izgled kože, a time i vidljivost bora.

čisto lice voda

Ohladite se

Vrlo djelotvoran način da oživite svoju kožu jest da je istrljate kockicama leda. Rezultat su uže pore, bolja cirkulacija te zategnut izgled lica. Ako želite postići veći efekt, u hladno mlijeko umočite ručnik, ocijedite te ostavite na licu da djeluje pet minuta, potom se umijte. Ovom kombinacijom koža će zablistati. Ako, pak, imate problema s neujednačenim tenom, sišite kockicu leda. Zvuči vam smiješno, ali nepce sadrži živce koji su povezani s krvnim žilama lica, a pomoću kockice leda šaljete im signal da se skupe čime ten postaje ujednačeniji. Mudar potez bi bio da dnevnu kremu ili tonik ostavite tokom noći u hladnjaku te ih nanesete ujutro; ovo će poboljšati cirkulaciju i umiriti umornu i nabuhlu kožu.

kako-izgledati-svjeze-3

Ne dozvolite da vas oči odaju

Neispavanost se najviše primijeti na očima. Stoga, koristite preparate koje sadrže peptide čime ćete svesti mogućnost iritacije na minimum. Poželjno je da koristite preparate koji će ohladiti područje oko očiju jer time postižete odmoran izgled i ublažavate otečenost kože. Sigurno ste čuli za mit o hladnim krastavcima i njihovom ublažavanju natečenosti. Istina je da kod njih nema ništa čarobno, već je hladnoća ta koja je odgovorna za uklanjanje svima mrskih znakova neispavanosti, podočnjaka.



           

0 komentari:

Objavi komentar