petak, 28. listopada 2016.

ZAROLAJTE I ISPECITE: Piletina s gljivama u lisnatom tijestu!

Slikovni rezultat za ZAROLAJTE I ISPECITE: Piletina s gljivama u lisnatom tijestu!

Brzi ručak koji ne traži čak ni poseban prilog. Tako jednostavno!

Piletina i gljive odlična su kombinacija u svakoj prilici. Upravo zato se odlično slažu i u lisnatom tijestu. Očekujete li goste, upakirajte piletinu i gljive u više manjih paketića, a ako pripremate ručak za porodicu, pripremite ih u jednom komadu, kao finu pitu. Ne zaboravite izbušiti rupice na vrhu kako bi jelo moglo disati i ne postalo gnjecavo, piše Gastrosfera.ba.

Sastojci:

Pileća prsa
Gljive
Lisnato tijesto
Maslac
Luk
Bijeli luk
Peršun
Sir

Priprema:


Meso začinite soli i biberom pa ispecite na maslacu.
Izvadite iz tave pa dodajte još maslaca, sjeckani luk i bijeli luk
Pustite da se pirja dok ne omekša.
Dodajte gljive i pecite ih nekoliko minuta.
Dodajte još kockicu maslaca, pustite da se otopi pa maknite s vatre.
Lisnato tijesto razvaljajte.
Jednu polovicu tijesta napunite s piletinom, gljivama i umakom koji ste dobili od maslaca.
Pospite peršinom i ribanim sirom.
Prekrijte drugom polovicom tijesta, premažite otopljenim maslacem i napravite nekoliko rupa nožem na vrhu.
Pecite na 200 stepeni dok ne dobije lijepu boju.


0 komentari:

Objavi komentar