utorak, 25. listopada 2016.

Sočne lazanje iz tave

Slikovni rezultat za Sočne lazanje iz tave

Potrebno je:

2 kašike maslinovog ulja
400 g suhog mesa/kobasice,
luk
4 češnja bijelog luka
prstohvat ljute crvene paprike u komadićima
kašičica sušenog origana
dvije manje limenke pelata
grančica svježeg bosiljka
so i biber
paket tijesta za lazanje
1/2 šolje krem sira
20 dag svježe mozzarelle

Priprema:

– U tavi na vrućem ulju popržite kobasice, oko četiri minute.
– Sklonite kobasice pa dodajte nascjeckani luk, bijeli luk i papriku dok luk ne omekša. Dodajte origano, i lagano zgnječene pelate zajedno sa sokom pa u tavu vratite kobasice.
– Dinstajte još pet minuta te pospite bosiljkom.

– Nekuhane lazanje izlomite na manje komade pa ih gurnite ispod nadjeva, i u sredinu te na vrh i zalijte s još malo umaka.
– Pokrijte posudu i lagano kuhajte dok lazanje ne omekšaju, oko 12 minuta. Krem sir tada stavite na vrh pa na to još i mozzarellu narezanu na ploške.
– Dinstajte poklopljeno dvije minute, pospite s još malo bosiljka pa ugasite vatru i ostavite u tavi na toplom još 10 minuta.

– Poslužite toplo!

0 komentari:

Objavi komentar