četvrtak, 27. listopada 2016.

Doboš torta

Slikovni rezultat za Doboš torta

Ovu slatku torticu nije tako jednostavno pripremiti, no sigurno ćete uživati u svakom zalogaju. Spoj mekanog biskvita, čokoladne kreme i karamele osvaja mnoga srca diljem svijeta.


Potrebni Sastojci:

Za biskvit:

jaja, 6
šećer, 180 g
oštro brašno, 180 g
korica limuna

Za kremu:

jaja, 4
šećer, 250 g
vanilin šećer, 1 vrećica
čokolada za kuhanje, 100 g
maslac, 250 g

Za preljev od karamele:

šećer, 200 g
maslac, 20 g
limunov sok, 2 žlice


Upute po koracima:

Žumanjke, šećer i naribanu limunovu koricu dobro promiješamo.

Zatim bjelanjke istučemo u čvrsti snijeg te postepeno s brašnom umiješamo u smjesu od žumanjaka i šećera.

Dobivenu smjesu ulijemo u kalup obložen papirom za pečenje i pečemo u pećnici zagrijanoj na 160 stupnjeva, oko 5 minuta.

Zatim biskvit izvadimo i pustimo da se malo ohladi, a onda ga narežemo na šest okruglih listova biskvita. (Također, od smjese možemo ispeći listove biskvita pojedinačno.)

Kremu pripremimo tako da cijela jaja, šećer i čokoladu stavimo u posudu i kuhamo na pari, uz neprestano miješanje, sve dok ne dobijemo jednoličnu smjesu.

Zatim pustimo da se smjesa malo ohladi, a onda u nju umiješamo rastopljeni maslac.

Jedan list biskvita premažemo kremom, zatim na njega stavimo drugi list i ponavljamo postupak sve dok ne iskoristimo sav biskvit.

Karamelu pripremimo tako da šećer stavimo u zagrijanu tavu i pečemo dok ne poprimi smeđu boju.

Zatim u tavu dodamo maslac i sok od limuna te sve lagano zagrijavamo uz stalno miješanje dok ne dobijemo karamelu.

Zatim dobivenom karamelom premažemo tortu, stavimo u hladnjak da se ohladi, a zatim poslužimo.

0 komentari:

Objavi komentar