utorak, 22. studenoga 2016.

Jeste li u vezi ili na Titanicu?

Jeste li u vezi ili na Titanicu?


Kada veza postane poput Titanica, obje strane rade jednu stvar: spašavaju se. No, trebaju li u tom trenutku spašavati jedno drugo ili sami skočiti u čamac? Pitanje je to na koje svaki par naiđe barem jednom. Što napraviti u vezi koja tone?

Prvo pitajte sami sebe: „Vrijedi li?” Zapitajte se jeste li spremni uložiti i posljednju trunku snage kako bi popravili odnos ili vam je jednostavno dosta? U suštini znate odgovor.

Čamac za dvoje

Ako ste spremni na trud, to su super vijesti. Santu na koju ste naišli slomiti možete na nekoliko načina:

- razgovorom
- strpljenjem
- razumijevanjem
- lijepim gestama


Lako reći, teže ostvariti. Ipak, dajte sve od sebe. Popričajte o problemima koji vas muče. Pritom imajte razumijevanja za argumente druge strane. Kada strpljivo saslušate što partner ima za reći možda će vam te riječi baciti novo svjetlo na cijelu situaciju. Možda pred vama uopće nije santa, već kockica leda.

Lijepim gestama vratit ćete žar koji ste imali. Razgovorom o prošlim vremenima i malim znakovima pažnje možete vratiti nekadašnji odnos. Osjećate li da nakon lijepog izlaska ima smisla i nade? Onda vjerojatno stvarno ima. Imate to negdje u sebi još uvijek.

u vezi

Ako ipak shvatite da tu nemate što tražiti, vijesti su opet dobre. Budite ponosni sami na sebe što ste se zauzeli za svoje želje. Odlazak od loše veze nije loša stvar. Niste zbog toga loša osoba. Dapače, to je samo dokaz da znate da ste vrijedni boljeg. I lošu vezu može biti izazov preboljeti. Tada se sjetite trenutaka koje ste prolazili. Teško je odmaknuti se od nečeg poznatog. No, nepoznato može donijeti novo uzbuđenje i strast.

Ako niste sigurni ni sami što osjećate, dugujete sami sebi vrijeme da odlučite i saznate. To može biti u vezi ili van nje. Napravite kako se osjećate bolje i ovisno o vašim stavovima. Ne slušajte stavove drugih. U vezi ste samo vi. Uvijek je bolje reći probao/-la sam i biti miran/na nego dignuti ruke i odustati.

Drama queen/king

Raditi dramu oko svakog problema nikako nije dobar put. Jedino što ćete napraviti je sami sebi oduzeti priliku za sreću. Je li to stvarno razlog za svađu ili je nenamjerna slučajna greška druge polovice? Može li se riješiti jednostavnim razgovorom? Poznajete partnera dovoljno da možete procijeniti kako će reagirati. Upotrijebite to kao „oružje” za bolji odnos.

Naposljetku, odgovorite na samo jedno pitanje – jeste li zadovoljni?

0 komentari:

Objavi komentar